Το "κόψιμο" μιας εκπομπής και τα ανθρωπάκια που δηλώνουν "δημοσιογράφοι"...

Είχα όλη την διάθεση να ξεκινήσω την ημέρα μου σε κλίμα τριημέρου, αλλά από χθες το απόγευμα μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Ο λόγος; Τα χυδαία δημοσιεύματα και τα ειρωνικά σχολιάκια διαφόρων αυτοαποκαλούμενων δημοσιογράφων, για την αιφνιδιαστική διακοπή της εκπομπής "Ξαναδέστε τους" στον Alpha.

Δεν γνωρίζω προσωπικά τους παρουσιαστές της, δεν έχω καν συστηθεί μαζί τους. Η υποκειμενική μου άποψη, ως τηλεθεάτριας, είναι ότι ο κύριος Νίκος Μουτσινάς, είναι από τους πιο ευφιείς ανθρώπους που έχουν βγει στην τηλεόραση, αλλά δεν κάνει για "πρώτο βιολί". 

Όσο για τις κυρίες Μαρία Ηλιάκη και Μαίρη Συνατσάκη; Η πρώτη νιώθω πως δεν έχει καταφέρει να βρει το τηλεοπτικό στίγμα της και η δεύτερη είναι τόσο γλυκιά και ταλαντούχα που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στην τηλεόραση αλλά όχι έχοντας στους ώμους της μία ολόκληρη εκπομπή. Μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν είμαι ειδικός...



Το "Ξαναδέστε τους", δεν μου άρεσε. Το παρακολούθησα τυχαία δύο φορές, όχι ολόκληρο, και αναρωτήθηκα γιατί τρεις χαρισματικοί νέοι άνθρωποι, δεν κάθονται κάτω να βρουν τι πραγματικά μπορούν να κάνουν αντί να αναλλώνονται σε ανούσια θεματάκια για να γεμίζει ο τηλεοπτικός χρόνος.

Από αυτό όμως μέχρι την χυδαιότητα και τον κανιβαλισμό που διαβάζω και ακούω από χθες, με τα κοράκια να αλλαλάζουν γιατί κόπηκε μία επομπή, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Πίσω από τους τρεις (με τους οποίους είναι οφθαλμοφανές ότι έχουν προσωπικά απωθημένα οι αλλαλάζοντες), υπάρχουν εργαζόμενοι που ξαφνικά ένιωσαν την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Δημοσιογράφοι, παραγωγοί, τεχνικοί, σκηνοθέτες που σε τρεις μέρες έχουν να πληρώσουν την δόση του δανείου τους, το νοίκι τους, το φροντιστήριο των παιδιών τους. Και μέχρι να μάθουν αν θα έχουν ή όχι δουλειά την επόμενη μέρα ε ένα τηλεοπτικό τοπίο που είναι σαν καμμένη γη και το να βρεις θέση απασχόλησης ισοδυναμεί με τζακ ποτ στο Τζόκερ) έχει σταματήσει η καρδιά τους να χτυπάει.

Είμαι βέβαιη πως το ίδιο συμβαίνει και στους τρεις προβεβλημένους της παρέας, που προφανώς δεν εργάζονται από χόμπι, αφού η αντίληψη των τηλεθεατών ότι όποιος βγαίνει στο γυαλί έχει λυμμένα τα οικονομικά του προβλήματα, μοιάζει πλέον σαν την γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσας: δεν υπάρχει!

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό διάφορα ανθρωποειδή που με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνουν πάντα να επιβιώνουν ειδικά στην τηλεόραση και στα sites, χύνουν από χθες τόνους χολής, πανηγυρίζοντας γιατί κόπηκε ο Μουτσινάς, η Ηλιάκη και η Συνατσάκη. Και κατά μία σατανική σύμπτωση κανείς από αυτούς δεν δουλεύει στο National Geographic.... (μα γιατί, με τόσο ταλέντο, ήθος και επίπεδο;).

Κι όμως... Το μέσο IQ να είχαν, θα αντιλαμβάνονταν ότι στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης το ρητό "εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις", είναι νόμος...

Όπως δυστυχώς νόμος, έχει γίνει η αποχαύνωση του μέσου τηλεθεατή και αναγνώστη, που κάνει φίρμα την κάθε κουράδα που επιπλέει. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα, που αδυνατώ να σχολιάσω σαν απλή τηλεθέατρια. Θέλει πτυχίο Ψυχιάτρου....

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr
Follow me on facebook



Comments