Τα παιδιά των μουσικών talent shows...

Δουλεύοντας τρεις σεζόν σε μουσική τηλεοπτική εκπομπή, ήρθα σε επαφή με πολλούς νέους καλλιτέχνες που είτε είχαν ήδη πάει σε κάποιο μουσικό talent show, είτε πήγαν λίγο μετά.

Λευτέρης Κιντατος, Κώστας Αγέρης, Μαρία Ιωαννίδου, Κατερίνα Λιόλιου, Αντώνης Σιγανός, Πέτρος Παναγούλης από τα The Voice του ΑΝΤ1, η Φιντέ από το Fame Story, η Κέλλυ Βουδούρη που πέρασε τώρα στο Rising Star, η Μυρτώ Ναουμ που βλέπουμε στην ομάδα του Πάνου Μουζουράκη στο The Voice, είναι αυτοί που μου έρχονται στο μυαλό και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι. Αν έπρεπε να τους χαρακτηρίσω (σαν ταπεινή ακροάτρια) με μια και μόνο λέξη, αυτή θα ήταν χωρις αμφιβολία "ταλαντούχοι"!

Εξαιρετικές φωνές στην πλειοψηφία τους, τόσο που υπήρξαν "φτασμένοι" τραγουδιστές ή εκπρόσωποι εταιριών οι οποίοι ακούγοντας κάποια από αυτά τα παιδιά στις πρόβες, δεν έκρυψαν την ενόχληση τους για τον μεγάλο αριθμό των τραγουδιών που τους είχαμε δώσει. Υπήρξαν βεβαίως και οι "άρχοντες" όπως οι Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Σταμάτης Γονιδης, Θέμης Αδαμαντίδης, οι "γενναιόδωροι" όπως οι Χρήστος Παπαδόπουλος, Λευτέρης Πανταζής, Πέτρος Ιμβριος, Ευδοκία, οι "ασφαλείς" οπως οι Μπαμπης Τσέρτος και Κατερίνα Τσιριδου και τόσοι άλλοι που μου διαφεύγουν τώρα, οι οποίοι έτυχε να συνυπάρξουν με αυτούς τους νέους τραγουδιστές και τους έδωσαν με χαρά χρόνο και χώρο στην εκπομπή.

Θα ήταν όμως λάθος μου να μείνω μόνο στο χαρακτηρισμό "ταλαντούχοι" χωρίς να αναφερθώ σε κάτι ακόμη. Στα προγράμματα σαν αυτό που εργάστηκα, η προετοιμασία και τα γυρίσματα διαρκούν από 9 μέχρι και 15 ώρες. Διάστημα αρκετό για να δεις και να εκτιμήσεις την πραγματική πλευρά των ανθρώπων, που δεν ταυτίζεται πάντα με εκείνη που προβάλλουν μόλις ανοίξουν οι κάμερες.

Αυτό που εγώ είδα, ήταν νέους καλλιτέχνες με όνειρα, αγάπη για το τραγούδι, ευγένεια και λαχτάρα να τους δοθεί μια ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, έχοντας πλήρη επίγνωση πως η πορεία τους μετά το τέλος του μουσικού παιχνιδιού, είναι μια άλλη συζήτηση ( που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν αφορά μόνο τους τραγουδιστές που συμμετέχουν σαν κριτές στα talent shows, αλλά το σύνολο των εμπλεκομένων σε αυτό που λέγεται "ελληνική μουσική"). Δεν είδα "αφελή πρόβατα" όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί,  δεν είδα ανθρώπους έτοιμους να ξεπουληθούν στην τηλεόραση κάνοντας φτηνό reality για λίγα λεπτά δημοσιότητας. Πιθανότατα υπάρχουν κι αυτοί μεταξύ των συμμετεχόντων σε μουσικά talent shows, αλλά εγώ δεν έτυχε (?) να συνεργαστώ μαζί τους...


Μαρία Παναγοπουλου ♡♡


Υ.Γ. Ναι! Στις τρεις σεζόν που κράτησε αυτή η εκπομπή βίωσα και την άλλη όψη του χώρου του θεάματος (γενικότερα). Παντού δεν υπάρχει και η "άλλη όψη"; Αγενείς. Μετριότητες. Ατάλαντοι. Τεμπέληδες. Καβαλημενοι. Υπερεκτιμημένοι. Κομπλεξικοί. Ανίκανοι. Αδίστακτοι. Παρατρεχάμενοι και κολαουζοι (που έπρεπε να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους... ). Νομίζω πως όποιος έχει δουλέψει πίσω από τις κάμερες, καταλαβαίνει τι εννοώ. Αν κάποτε αποφασίσω να εγκαταλείψω για πάντα τη χώρα ίσως γράψω ένα βιβλίο για όλους αυτούς.  Ή καλύτερα μια τριλογία για να χωρέσουν.... 

Comments