Τι μήνυμα κρύβει μια απλή αγκαλιά...

Η αγκαλιά είναι ένας τρόπος επικοινωνίας χωρίς λόγια. Διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα αλλά συχνά λέει περισσότερα από όσα μια πολύωρη συζήτηση. Γνωρίζοντας τι σημαίνει ο τρόπος που μας αγκαλιάζει ο σύντροφος, ο φίλος, ο άγνωστος, μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε σωστά το μήνυμα που θέλει να μας στείλει. Ας δούμε λοιπόν τι φανερώνουν μερικές απο τις πιο "εύγλωττες" αγκαλιές.

Η ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

Όταν σας αγκαλιάζει από πίσω, τυλίγοντας τα χέρια του γύρω από τη μέση σας, δείχνει ότι είναι πρόθυμος να σας προσφέρει καταφύγιο αναλαμβάνοντας ρόλο προστάτη. Ενίοτε υποδηλώνει "κτήση" αλλά στις περιπτώσεις αυτές το μήνυμα απευθύνεται σε όσους  βλέπουν την αγκαλια και όχι σε αυτούς που αγκαλιάζονται.

ΑΓΚΑΛΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

Άλλοτε είναι η αγκαλιά της παρηγοριάς, άλλοτε του πραγματικού νοιαξιματος και πιο συχνά ειναι η αγκαλιά που κάνουμε με έναν φίλο.  Τα χέρια αγκαλιάζουν τους ώμους, ενώ κάποιες φορές τρίβουν ή χτυπουν την πλάτη, στέλνοντας το μήνυμα "εγώ είμαι εδώ για σένα" ή απλώς "χαίρομαι τόσο που σε βλέπω".



Η ΜΙΣΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

Είναι η αγκαλιά του συναισθηματικού δεσίματος, έστω και αν αυτό διαρκεί για μια στιγμή. Την κάνουν άνθρωποι που μοιράζονται κάτι μεταξύ τους. Απο τη ζωή τους μέχρι μια απλή  πόζα στον φωτογράφο.



Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΕΦΑΛΟΚΛΕΙΔΩΜΑ

Δεν σου τυχαίνει κάθε μέρα. Δείχνει την βαθιά επιθυμία του άλλου να σε βουτήξει και να μην σε αφήσει να φύγεις ποτέ. Το ενδεχόμενο να έχει πιει και λίγο παραπάνω, δεν αποκλείεται....


ΟΤΑΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Η αγκάλια της της βαθιάς ψυχικής ένωσης ή της επιθυμίας to know us better. Ο πρωταγωνιστής εδώ δεν είναι τα χέρια αλλά τα μάτια που μιλάνε απο μόνα τους.



ΑΓΚΑΛΙΑ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Αν το άλλο άτομο σε αγκαλιάζει χαμηλά στην πλάτη και σε τραβάει προς το μέρος του, τότε είναι σαφές οτι νιώθει έντονη έλξη για εσένα. Δεν σημαίνει κατ αναγκη ότι η έλξη θα έχει διαρκεια. Αγκαλιά είναι, δεν αγοράζουμε και οικόπεδο...


Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΗ



Τι εννοείτε " σε όλες τις φωτογραφίες είναι ο Ρίτσαρντ Γκιρ"; Πάλι τις φωτογραφίες κοιτάτε; Τόσα επιστημονικά σας έγραψα...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr
Follow me on facebook






Comments