Σοκολατένια Σαββατιάτικη "γουρουνιά" (γιατί και οι μάνες των Διαιτολόγων έχουμε ψυχή...)

Σάββατο σήμερα και είπα να μοιραστώ μαζί σας μια σοκολατένια "γουρουνιά", παραλλαγή του μαμαδίστικου "γλυκού του ψυγείου").
Ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο, με 4 μόνο υλικά. Κοστίζει περίπου 10 ευρώ (εκτός αν έχεις γιο Διαιτολόγο όπως εγώ οπότε πρέπει να του κάνεις δώρο τα εισιτήρια να πάει σινεμά για να το φας με την ησυχία σου, και σου κοστίζει κάτι παραπάνω...).
ΥΛΙΚΑ
2 σοκολάτες κουβερτούρα (350 γραμμάρια)
1 κουτί μερέντα (των 360 γραμμαρίων)
125 γραμμάρια βούτυρο
1/2 κουτί μπισκοτάκια πτι μπερ (110 γραμμάρια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω του και προσθέτουμε τη μερέντα ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί με τα άλλα υλικά και να γίνουν ένα πηχτό ομοιογενές μίγμα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ ( το δικό μου ειναι 0,15 Χ 0,25) έτσι ώστε να περισσεύει στις άκρες και να φτάνει για να σκεπάσουμε το ταψάκι.
Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε στην κατσαρόλα θρυμματισμένα τα πτι μπερ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μίγμα στο το ταψάκι. Το ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα ή με τα χέρια μας και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.
Στη συνέχεια το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Καλοφάγωτο!

ΠΟΛΥΤΙΜΑ TIPS
1: Πριν πλύνουμε την κατσαρολίτσα μέσα στην οποία λιώσαμε τα υλικά μας, τρώμε με ένα κουταλάκι (ή με το δαχτυλάκι μας) ο.τι έχει απομείνει στα τοιχώματά της. Ή την κάνεις τη γουρουνιά ή όχι..
2: Στην ερώτηση "μα δεν παχαίνει αυτό το γλυκό;" απαντάμε μελωδικά παραφράζοντας ελαφρώς το τραγούδι του Αντώνη Ρέμου "μα πώς μπορείς να το ρωτάς αυτό τα Σάββατα;".

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot
facebook.com/thisismariasblog


Comments