Μάσκες ομορφιάς (με ο.τι έχετε στην κουζίνα σας)

Αν υπάρχει πιο τεμπέλα γυναίκα από εμένα στα θέματα περιποίησης και ομορφιάς, θα ήθελα να γίνουμε φίλες (αν δεν είμαστε ήδη...). Έκανα μια φορά επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου σε αισθητικό πριν απο 17 χρόνια, αγοράζω κρέμες μόνο απο τα σούπερ μαρκετ και περνάω μήνες χρησιμοποιώντας... δειγματάκια (ομολογώ!!).

Ευτυχώς λίγο το DNA, λίγο το γεγονός οτι βάφομαι σπανιότατα, δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν ξενυχτάω (δεν με λες και βασίλισσα των καταχρήσεων)  μέχρι τα 40 η επιδερμίδα μου αντιστεκόταν μια χαρά. Την τελευταία 7ετια όμως τα πράγματα ζορίσανε οπότε κι εγώ κατέφυγα στη βοήθεια της κουζίνας!!


Ιδού οι "μαγικές" συνταγές μου με φυσικά υλικα. Όχι, δεν θα σας κανουν να μοιάζετε σαν τις διάσημες με τα γυαλιστερά μούτρα. Μόνο οι γιατροί και οι επαγγελματίες αισθητικοί μπορούν να το κάνουν αυτό (μαζί φυσικά με άφθονο νερό και ύπνο, έτσι δεν λένε όλες;). Οι δικές μου συνταγές θα σας χαρίσουν ένα καθαρό, λαμπερό δέρμα που μαζί με ένα αληθινό, πλατύ χαμόγελο μπορούν να κανουν "θαύματα". Αν αυτο σας αρκεί, δοκιμάστε τις!

ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ,  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για ενυδάτωση)
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων)
2 σταγόνες λεμόνι (για λεύκανση)

Ανακατεύω καλά τα υλικά σε ενα μπολ και τρίβω πολύ απαλά το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Προτιμώ τις βραδινές ώρες γιατι το δέρμα ερεθίζεται και ειναι καλύτερα να μην εκτεθεί αμέσως στον ήλιο.  Ξεβγάζω με χλιαρό νερό .

TIP: αν μείνει μείγμα το χρησιμοποιώ για πηλινκ χεριών. Θαυματουργό!

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

1/2 κεσεδάκι πλήρες γιαούρτι (χωρίς φρούτα, ε;)
2 ασπιρίνες (διαλυμένες σε μια κουταλιά της σούπας χλιαρό νερό)
1 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

Ανακατεύω τα υλικά, απλώνω για 20 λεπτά στο πρόσωπο (αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών).
Την αφαιρώ με χλιαρό νερό.

ΜΑΣΚΑ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

2 ροδέλες ωμής ξεφλουδισμένης πατάτας (σαν να θέλετε να τηγανίσετε τσιπς αλλα ΔΕΝ θα το κάνετε, οκ;)
1 ροδέλα αγγουριού
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
μερικές βαμβάκια ντεμακιγιάζ

Τρίβετε στον τρίφτη την πατάτα και το αγγούρι και τα στύβετε καλά. Τα βάζετε σε ενα μπολ, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε. Απλώνετε το μίγμα σε δυο ροδέλες βαμβάκι, κάθεστε αναπαυτικά και ακουμπάτε τα βαμβάκια πάνω στα κλειστά μάτια σας για 10 λεπτά. Προσέχετε λιγο όταν θα τα βγάλετε να μην μπει μίγμα μέσα στα μάτια.

ΤIP 1: τα 10-20 λεπτά που διαρκούν οι μάσκες, προσπαθήστε να μην έχετε τίποτα μέσα στο κεφάλι σας. Κενό!

TIP 2: η πιο αποτελεσματική μάσκα ομορφιάς είναι να είσαι καλά μέσα σου και να βρίσκεις τρόπους να περνάς όμορφα. Καρατσεκαρισμενο...

Μαρία Παναγοπούλου
Follow me on facebook


Comments