Περιπέτειες στο Στρουμφοχωριό του Άγιου Δομίνικου...

Στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ που κυκλοφορεί, έχω γράψει ένα άρθρο που προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα: «Τι παραπάνω έχει δηλαδή το Survivor 2017 από τα άλλα τέσσερα που είδαμε στο παρελθόν στην Ελληνική τηλεόραση; Κορμιά σε εξωτικές παραλίες, ίντριγκες και κλίκες τότε, τα ίδια και τώρα». 



Μία απορία που διατυπώνεται κυρίως από όσους δεν παρακολουθούν το παιχνίδι επιβίωσης του ΣΚΑΪ. Οι απαντήσεις που μπορούν να δοθούν είναι πολλές. Συνθέτοντας το παζλ (ή παζελλλ κατά την σαλονικιώτικη προφορά του παρουσιαστή του) της πρωτοφανούς επιτυχίας του φετινού Survivor, συναντάμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν διέθεταν τα μεγαλύτερα «αδελφάκια» του. 


1. Τα social media. Που δεν είχαν καν δημιουργηθεί ή δεν ήταν ακόμη τόσο διαδεδομένα, όταν προβάλλονταν από την συχνότητα του MEGA τα πρώτα παιχνίδια. Τον Σεπτέμβριο του 2003, όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου καλωσόριζε τους παίκτες του Survivor 1 στην Μαλαισία, ο φοιτητής του Χάρβαρντ Μαρκ Ζούκερμπεργκ δεν έχει καν εμπνευστεί την δημιουργία του Facebook, του μέσου κοινωνικής δικτύωσης που θα άλλαζε για πάντα την επικοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις και τον πλανήτη ολόκληρο! Σήμερα, κάθε λεπτομέρεια για την συμπεριφορά των παικτών αναπαράγεται σε χρόνο ρεκόρ στο διαδίκτυο, οι χρήστες πολώνονται, τρολάρουν, φανατίζονται, βρίζουν... Ποιος Άγιος Δομίνικος; Νικητής θα είναι όποιος επιβιώσει στο twitter!


2. Τους παίκτες. Που στο Survivor 2017 είναι επιλεγμένοι στην λογική του Στρουμφοχωριού σε μία πιο spooky εκδοχή του. Ο Δρακουμέλ-Χανταμπάκης, ο Ψιψινέλ- Χούτος, ο Ξεφτέρης-Αγγελόπουλος, η Στρουμφίτα-Λαουρίτα, ο Μάγειρας-Κοκκινάκης, ο Σκουντούφλης- Μπο, ο Μπιμπίκος- Χρανιώτης, η Γενναία-Ειρήνη, ο Γκρινιάρης-Βασάλος, ο Σπιρτούλης-Σπαλιάρας, o Προκόπης-Μάριος, η Χαχανούλα-Σάρα, ο Μπαρμπαστρουμφ-Κώστας, ο Μουσούδης-Πάνος, η Χουζούρα-Ελισάβετ, ο Μελένιος-Τσανγκ




3. Την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού. Που για πρώτη φορά αποφασίζει ποιος θα πάει στο σπίτι του και απονέμει τηλεοπτική «δικαιοσύνη».



4. Τα αγωνίσματαΠού παλιότερα θύμιζαν περισσότερο παιχνίδια του θρυλικού λούνα παρκ Ροντέο που μεσουρανούσε τη δεκαετία του ΄80 στον Άλιμο.



5. Τον Σάκη Τανιμανίδη. Που είναι ο πρώτος παρουσιαστής Survivor ο οποίος είχε αγαπηθεί από τον κόσμο ως “survivor” πριν την έναρξη του παιχνιδιού και «κουβαλούσε» μαζί του την «προίκα» των πιτσιρικάδων τηλεθεατών που τον θαύμαζαν στο World Party ως τον τύπο που κατάφερε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. 


Στο ίδιο άρθρο μου στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ που κυκλοφορεί, επιχειρώ ένα flash back στα «αδελφάκια» του Survivor 2017, που μπορεί να μην έγιναν ποτέ θέμα στο Ελληνικό Κονοβούλιο όπως αυτό, αλλά δεν ήταν δα και η Κοκκινοσκουφίτσα, ενώ αποκαλύπτω τα "Ένοχα μυστικά της καρύδας" που εάν τα γνώριζαν οι Μαχητές και οι Διάσημοι, θα άλλαζε η ζωή τους... Αφροδισιακές ιδιότητες, ευεργετικά αποτελέσματα για μαλλιά και δέρμα, τόνωση του μεταβολισμού και του οργανισμού είναι μερικά μόνο από τα άγνωστα μυστικά του εξωτικού φρούτου που ξεδιπλώνονται στο άρθρο μου...

Πηγή: Εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ (29/4/2017)
           thisismarias.blogspot.gr


Comments