Η απάτη των "θαυματουργών" προϊόντων ομορφιάς....

Την "θαυματουργή" κρέμα που σε αδυνατίζει σε 10 μέρες, την αγόρασα με έναν και μοναδικό σκοπό: να διαπιστώσω πόσο πολύ "μας δουλεύουν" οι τηλεοπτικές διαφημίσεις προϊόντων ομορφιάς. Είχα δικαίωμα εξαργύρωσης κάποιων πόντων σε ένα κατάστημα με καλλυντικά στην γειτονιά μου και είπα να τους χαλαλίσω για να κάνω το "πείραμα".

Αγοράζοντας την, διαπίστωσα ότι στην συσκευασία της, με μικρά (απελπιστικά μικρά γράμματα που αν έχεις λίίίίγη πρσβυωπία όπως εγώ, γίνονται απελπιστικότερα) αναγράφεται πως για να έχεις τα σούπερ-μαγικά αποτελέσματα θα πρέπει να την χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ για τουλάχιστον 4 εβδομάδες. Με πρόχειρους υπολογισμούς συμπέρανα ότι για να το καταφέρεις αυτό θα χρειαστεί να αγοράσεις 4 τέτοιες συσκευασίες και να πληρώσεις περίπου 100 ευρώ, για ένα σώμα όπως το δικό μου, δηλαδή ύψους 1,77 και βάρους 63 κιλών. Όσο ανεβαίνουν τα κιλά σου, άρα και η έκταση στην οποία καλείσαι να απλώνεις την κρέμα, τόσο αυξάνεται και η ποσότητα που θα πρέπει να καταναλώσεις, άρα και το ποσό που τελικά θα δαπανήσεις.

Το δεύτερο εξοργιστικό που διαπίστωσα, ήταν ότι στο κουτί της "θαυματουργής" κρέμας που σου χαρίζει σε 10 μέρες χάσιμο πόντων, λιποδιάλυση, σύσφιξη και εξαφάνιση της κυτταρίτιδας (ποιός Κόπερφιλντ;), υπάρχει η φωτογραφία ενός μοντέλου που το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 45 κιλά, το ποσοστό λίπος του σώματος του είναι σχεδόν μηδενικό και τα σημάδια της γυμναστικής αλλά και του photoshop βγάζουν μάτι.

Σκέφτηκα πως την ίδια μέθοδο εξαπάτησης χρησιμοποιούν έτσι κι αλλιώς όλες οι σχετικές διαφημίσεις "θαυματουργών" προϊόντων, αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε παρουσιάστριες που από τις επεμβάσεις έχουν μεταμορφωθεί σε δίδυμες αδελφές της Γιάννας Αγγελοπούλου, αλλά εκείνες καλούν τις έρμες τηλεθεάτριες να πασαλειφτούν με "μαγικές" κρέμες για να αποκτήσουν τα (ακριβοπληρωμένα στους πλαστικούς) τσιτωμένα μούτρα τους. 



Ξεκίνησα την χρήση της κρέμας
την επόμενη ημέρα. Κυριακή 23 Μαρτίου. Πρωί - βράδυ. Κάνοντας ελαφρύ μασάζ μέχρι να απορροφηθεί, όπως έγραφε στις σχετικές οδηγίες. Στο δεξί μόνο πόδι μου για να τσεκάρω την "θεαματική διαφορά". Σημείωσα σε ένα χαρτί την περίμετρο και των δύο ποδιών μου, την ημέρα έναρξης του "πειράματος". 


Την Τετάρτη 3 Απριλίου, που συμπληρώθηκαν οι 10 μέρες, ξαναμέτρησα και τα δύο πόδια. ΤΖΙΦΟΣ! Όλοι οι πόντοι στη θέση τους! Το μόνο που είχε χαθεί ήταν τα 25 ευρώ μου! Και η μοναδική διαφορά που οφείλω να παραδεχτώ πως υπήρχε ήταν ότι το δεξί πόδι είχε σαφώς καλύτερη όψη, λόγω εντατικής ενυδάτωσης, κάτι που προφανώς θα συνέβαινε και εάν χρησιμοποιούσα την απλή κρέμα σώματος μου, μόνο σε ένα σημείο.

Τα ευρήματα του "πειράματός" μου είναι 3:

α. αν δεν σηκωθούμε από καναπέδες, πολυθρόνες και ντιβανομπάουλα να κινηθούμε, με γυμναστική, περπάτημα, ποδήλατο ή ό,τι αντέχει η καθεμιά, προκοπή μόνο με κρέμες δεν θα δούμε.

β. αν δεν ράψουμε το στοματάκι μας, αλλάζοντας διατροφικές συνήθειες και περιορίζοντας την πρόσληψη θερμίδων και λιπαρών, τα κιλά μας θα μας ακολουθούν σαν ανεξίτηλο τατουάζ.

γ. η εξαπάτηση των καταναλωτών από τα διαφημιστικά κάποιων σχετικών προϊόντων ομορφιάς, που πλασάρονται ως "θαυματουργά" είναι τόσο μεγάλη που θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά τις δικαστικές αρχές.

Όπως είχε γίνει στην περίπτωση του "μασαζοκορσέ" και της κρέμας αδυνατίσματος που διαφήμιζε μέσω τηλεοράσεως η Τζίνα Βαρώνη, τη δεκαετία του ΄90. Και μην ακούσω "ποια είναι η Τζίνα Βαρώνη;". Εδώ μάθατε άλλους κι άλλους "τηλεοπτικούς αστέρες"!

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr
follow me on facebook

Comments