Δεν θα μας τρελάνει εμάς μια Δευτέρα! (εμείς θα την τρελάνουμε)



Δύσκολο πράγμα οι Δευτέρες. Από παιδί σου προκαλούν στομαχόπονο, σου καταστρέφουν το δεύτερο μισό της Κυριακής, σου χαλάνε την ανεμελιά του ευλογημένου διήμερου.

Μεγαλώνοντας, η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη. Δεν την γουστάρεις τη Δευτέρα, τέρμα και τελείωσε! Δεν είναι ότι σου 'χει κάνει κάτι προσωπικά, είναι γενικότερο το πρόβλημα. Το βιώνουν ακόμη και τα Στρουμφάκια που ως γνωστόν "Δευτέρα κάτι έχουν".

Είναι που σου διαλύει την ψευδαίσθηση ότι το Σαββατοκύριακο, όλα μπαίνουν στο pause για λίγο. Είναι που την βλέπεις σαν το πρώτο βαγόνι μιας εβδομάδας-τρένου που συχνά φαντάζει ατελείωτη. Είναι που όλοι γύρω σου δείχνουν μουτρωμένοι, με βασική αιτία την ύπαρξή της.



Ακόμη και το ξυπνητήρι ακούγεται αλλιώς στα αυτιά σου τις Δευτέρες. Η διάθεσή σου να το κλείσεις και να αλλάξεις πλευρό κουκουλώνοντας το κεφάλι σου με το πάπλωμα, είναι εντονότερη από ποτέ. Η επιθυμία σου να αλλάξεις κατεπειγόντως επάγγελμα και να γίνεις... τσαγκάρης, θεριεύει μέσα σου, γίνεται βασανιστική.

Θέλεις να είσαι ένας από αυτούς! Τους μακάριους τσαγκάρηδες, που πριν τον πόλεμο είχαν καθιερώσει από μόνοι τους ως άτυπη αργία την Δευτέρα, αφού δεν πάταγε άνθρωπος στα εργαστήριά τους. Εξ ου και η "τσαγκαροδευτέρα".

Και μετά ξυπνάς! Και διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχουν πια τσαγκάρηδες. Ούτε τσαγκαροδευτέρες.

Όμως υπάρχει λύση. Μία και μοναδική. Το Δευτεριάτικο χαμόγελο. Κόντρα στην γενική κατήφεια. Σε πείσμα της διάθεσης σου, της διάθεσης όλων. Αυτό είναι! Αντί να γίνεις... τσγακάρης, θα γίνεις Ανδρέας Μικρούτσικος τη Δευτέρα. Και θα βροντοφωνάξεις "χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό".

Μπορεί κάποιοι να σε κοιτάξουν... περίεργα. Να σε πάρουν για τρελό. Μην πτοηθείς. Έτσι κι αλλιώς, κανένας μας δεν είναι εντελώς καλά πια. Γιατί εσύ να αποτελείς εξαίρεση; Σε τελική ανάλυση, δεν θα μας τρελάνει εμάς μια Δευτέρα! Εμείς θα την τρελάνουμε!

Καλή Δευτέρα σε όλους! Καλή εβδομάδα! Χαμογελάτε! Είναι μεταδοτικό!


Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr

Comments