Βρήκα ποιόν "γόη" μου θυμίζει ο Ντάνος του Survivor!


Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το Survivor, κάθε φορά που έβλεπα στην οθόνη τον Γιώργο Αγγελόπουλο με τον τίτλο "Προπονητής θαλάσσιου σκι" γραμμένο κάτω από το όνομά του, προσπαθούσα να καταλάβω ποιόν μου θύμιζε.

Όχι ιδιαίτερα ψηλός, στεγνός, μυώδης, ηλιοκαμμένος, με ξανθά χρώματα και συμπεριφορά κοφτή, ελαφρώς "πρωτόγονη", έσπαγα το κεφάλι μου να εντοπίσω σε ποιόν με παρέπεμπε η μορφή του, σε συνδυασμό με την ιδιότητά του. 

Το εντόπισα πριν από λίγες ημέρες: στον Γρηγόρη Κασιδόκωστα.


Τον εκπαιδευτή θαλάσσιου σκι που στα μέσα της δεκαετίας του '60, έκανε τα κορίτσια να στήνονται με τις ώρες στην παραλία του Αστέρα με την ελπίδα να κλέψουν ένα βλέμμα από τον γόη με το μπρουτάλ, για πολλούς αντιπαθητικό στυλ. Τα κατάφερε μία. Η εκλεκτή! Η κόρη ενός από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, η Μαριάννα Λάτση. Που όχι μόνο έπεσε θύμα της ατίθασης γοητείας του ηλιοκαμμένου "σωσία" του Στηβ Μακ Κουίν, αλλά τον παντρεύτηκε κιόλας κι απέκτησε μαζί του ένα παιδί.

Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τα στερότυπα της ανδρικής γοητείας, όσο κι αν αλλάζουν στο πέρασμα των ετών, παραμένουν βαθιά ριζωμένα στην συνείδηση των Ελληνίδων. Και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, συγκεντρώνει πολλά από αυτά, όπως έκανε τότε και o Κασιδόκωστας.

Ένα λαϊκό παιδί, με γυμνασμένο σώμα και μούσκουλα που δεν χτίστηκαν μόνο στα γυμναστήρια (αλλά και στο βενζινάδικο που εργάστηκε, στα γήπεδο που έπαιξε μπάλα σαν ποδοσφαιριστής, σκίζοντας τα κύματα σαν εκπαιδευτής θαλάσσιου σκι), κατάφερε να μπει στην ομάδα των "Διασήμων" και να διακριθεί, ενσαρκώνοντας το όνειρο κάθε απλού ανθρώπου της διπλανής πόρτας, να πει στους "επωνύμους" και προβεβλημένους "φάτε τη σκόνη μου".


Τόσο οι πρώην όσο και οι νυν συμπαίκτες του σε "Μαχητές" και "Διάσημους" αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται για έναν διπρόσωπο άνθρωπο, ενώ η παραγωγή του παιχνιδιού αποφεύγει (σοφά!) να μας δείξει περισσότερες λεπτομέρειες δημιουργώντας έναν "μύθο" γύρω από τον μέχρι χθες άγνωστο Σκιαθίτη.

Διαβάζοντας τα σχόλια στα social media, είναι φανερό ότι ο κόσμος τον στηρίζει, αποδίδοντας τον "πόλεμο" που του γίνεται στο γεγονός ότι είναι φαβορί για την νίκη και οι "Διάσημοι" θέλουν να τον ξεφορτωθούν. Το κοινό του Ντάνου, όπως τον αποκαλούν, είναι κυρίως γυναικείο και (κρίνοντας από τα όσα γράφουν στο facebook και στο twitter), δεν τον προτιμάει τόσο για τον χαρακτήρα του, αλλά για τα υπολοιπα προσόντα που βρίσκει σε αυτόν. Προσόντα που κάνουν τον Σπαλιάρα να καρδιοχτυπά για τον θρόνο που τρίζει...

Ένας τσακωμός με τον Στέλιο Χανταμπάκη, έφερε πρόσφατα στην δημοσιότητα και άλλη μία διάσταση του Γιώργου Αγγελόπουλου: την πίστη του στο Θεό. Η προσβολή της ιερής στιγμής της προσευχής, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του και διεύρυνε ακόμη περισσότερο το γυναικείο fan club του εντάσσοντας σε αυτό τις μανάδες που θα τον ήθελαν για γαμπρό στο πλευρό της κόρης τους, ώστε να πηγαίνουν όλοι μαζί κάθε Κυριακή στην Εκκλησία!


Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την "ιερόσυλη" (κατά τους οπαδούς του) απόφαση της Ευρυδίκης να τον θέσει υποψήφιο προς αποχώρηση, έχουν γραφτεί δεκάδες πληροφορίες για τον Ντάνο. 

Έτσι μάθαμε ότι ο 34χρονος αστέρας του Survivor, έχασε τον πατέρα του από καρκίνο, πριν από περίπου 10 χρόνια.
Ότι η μητέρα του ταλαιπωρείται επίσης από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ότι μετά από το χαμό του πατέρα του, ο θείος του κ. Γιάννης Σουλτάνης του στάθηκε σαν δεύτερος πατέρας.
Ότι το παρατσούκλι του θείου Γιάννη είναι Ντάνος.
Ότι έτσι ονομάζεται και ο φούρνος που διατηρεί στην περιφερειακή οδό της Σκιάθου.
Ότι από τον θείο "κληρονόμησε" κι ο ανιψιός, το παρατσούκλι Ντάνος!
Α, μάθαμε κάτι ακόμη. Ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ελεύθερος...


Δεν ξέρω ποια θα είναι η εξέλιξη του Αγγελόπουλου στο παιχνίδι, όμως είμαι βέβαιη πως 
οι ουρές που θα σχηματίζουν οι γυναίκες το καλοκαίρι έξω από τον φούρνο "Ντάνος", θα συναγωνίζονται εκείνες του Κασιδόκωστα στον Αστέρα τη δεκαετία του '60...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr
follow me on facebook




Comments