Ζηλεύω τους παίκτες του Survivor (αφόρητα...)


- Λεφτά δεν θα πάρει η Ελλάδα, αν δεν κλείσει η αξιολόγηση.
- Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει εάν δεν ληφθούν κι άλλα μέτρα
- Τα νέα μετρα, είτε τα ονομάσουμε "έντιμο συμβιβασμό", είτε τα ονομάσουμε "Μπάμπη", στην πραγματικότητα είναι ένα ακόμη Μνημόνιο. Το Τέταρτο Μνημόνιο.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι τυχεροί Έλληνες, που ουδόλως τους απασχολούν οι δραματικές εξελίξεις που έρχονται. Όχι από αδιαφορία. Αλλά γιατί γι αυτούς υπάρχει μόνο ένας στόχος: η επιβίωση!


Θα μου πείτε, και για τους υπόλοιπους δύσμοιρους πολίτες αυτής της χώρας αυτός δεν είναι πλέον ο στόχος; Η επιβίωση...

Ε, άλλο πράγμα η επιβίωση στην Ελλάδα. Κι άλλο στον Άγιο Δομίνικο. Εκεί που βρίσκονται οι τυχεροί. Απομονωμένοι. Στον κόσμο τους... Οι παίκτες του Survivor


Που παρακολουθώντας τους χθες βράδυ στον ΣΚΑΪ να αγωνίζονται για μια μερίδα κεφτέδες με τηγανητές πατάτες, μου θύμισαν κάποιους άλλους παίκτες. Τους παίκτες του πρώτου reality της Ελληνικής τηλεόρασης: του Big Brother 1.

Κλείστηκαν σε ένα σπίτι, χωρίς να έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, στις 10 Σεπτεμβρίου 2001! Μόλις μία ημέρα πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Απ' άκρο σ' άκρο του πλανήτη, η ανθρωπότητα παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, της ημέρας που άλλαξε τον κόσμο. Μα για τους παίκτες του Ελληνικού Big Brother, ήταν σαν να μην έγινε ποτέ.



Ξαπλωμένοι στους καναπέδες τους, ο Τσάκας, ο Πρόδρομος, ο Χρήστος, ο Κώστας, ο Ντίνος, η Μαίρη, η Ρέα, η Δώρα, η Νικόλ, η Κατερίνα... συνέχισαν να ξύνονται (γενικώς), αποκομμένοι από την πραγματικότητα, με μοναδικό τους άγχος την στιγμή που θα τους καλούσε ο Big Brother στο δωμάτιο επικοινωνίας.

Το Μνημόνιο 4 που πλανάται ήδη πάνω από την χώρα μας κι ετοιμάζεται να πέσει στην Ελληνική Βουλή κι από εκεί στα κεφάλια μας, θα βρει το ίδιο αποκομμένους τους παίκτες του Ελληνικού Survivor. "Διάσημοι" και "μαχητές" θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια τυρόπιττα και να καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες καρύδας στον Άγιο Δομίνικο, ανυποψίαστοι για το "χτύπημα"....

Και από αυτήν την άποψη, τους ζηλεύω! Αφόρητα!


Υ.Γ. Το Survivor, μπορεί να το λατρεύεις ή να το μισείς. Δικαίωμά σου. Η σαρωτική επιτυχία του στα νούμερα τηλεθέασης, καθιστά έτσι κι αλλιώς την γνώμη σου εντελώς προσωπική υπόθεση.

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr
Follow me on facebook

Comments