Kim Basinger με ΠΑΣΟΚ, Kim Basinger με ΣΥΡΙΖΑ...

Τα δύο βιβλία των "50 αποχρώσεων του γκρι" δεν τα έχω διαβάσει. Το πρώτο, όταν το βρήκα μπροστά μου σε ένα βιβλιοπωλείο, το άνοιξα τυχαία σε μία σελίδα (όπως κάνω με όλα τα βιβλία πριν τα αγοράσω) και διάβασα 20-25 γραμμές.

Σκέφτηκα ότι μία παρέα αποτελούμενη από αυτό που λέμε "μέσες Ελληνίδες" θα έγραφε χαλαρά ένα πολύ καλύτερο μεταξύ τρελού χαβαλέ, πολλών φραπέ και τόνων σοκολάτας, το οποίο στην μικρή αγορά της Ελλαδίτσας το πολύ πολύ θα πουλούσε 30.000 αντίτυπα και η ιστορία θα τελείωνε εκεί.

Στον πλανήτη Αμερική, τα προϊόντα έχουν πάντα μεγεθυμένη τύχη, συχνά υπέρμετρα μεγαλύτερη από αυτήν που τους αξίζει κι έτσι οι "50 αποχρώσεις του γκρι" και "Οι 50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι" εκτός από τα απόλυτα best sellers έγιναν και κινηματογραφικές ταινίες.

Πρωταγωνιστής τους ο Κρίστιαν Γκρέι.Ένας παμπλουτίδης, πιτσιρικάς επιχειρηματίας, ευγενέστατος, ξενερωτότατος και τόσο πλαστικός που όχι για σαδομαζοχιστής δεν σε ψήνει αλλά προσωπικά αν μου "έκλεβε" την τελευταία θέση παρκαρίσματος στην Κυψέλη, δεν θα τολμούσα να του βάλω τις φωνές από φόβο μην ξεσπάσει σε λυγμούς και του φύγει η ενυδατική από τα μάγουλα.  

Πρωταγωνίστρια η Αναστάζια Στιλ, ένα κορίτσι τόσο απίστευτα όμορφο που δεν θα κάνω το παραμικρό αρνητικό σχόλιο. Όπως δεν θα κάνω και κανένα σχόλιο για το κοινό που επιλέγει να παρακολουθήσει τις δύο ταινίες. Περί ορέξεως...

Δεν μπορώ ωστόσο να αφήσω ασχολίαστη την μεγάλη θηλυκή έκπληξη που κρύβει το sequel των 50 αποχρώσεων του γκρι, που αυτές τις ημέρες είναι στους κινηματογράφους.


Είδα την φωτογραφία της στο instagram. Και ομολογώ ότι δεν την αναγνώρισα αμέσως. Άτιμο πράγμα ο χρόνος... Μέχρι που εστίασα στο βλέμμα της. Παίζει τον ρόλο της κολλητής φίλης της μανούλας του Κρίστιαν Γκρέι, η οποία τον πήρε από το χεράκι στα πρώτα του ερωτικά βήματα και τον μύησε στα μυστικά του σεξ.

Μία ηθοποιός που υπήρξε η κορυφαία ερωτική φαντασίωση εκατομμυρίων αρσενικών και ένα σύμβολο του σεξ που στα 62 (!) του χρόνια καλείται να υπερασπιστεί έναν τίτλο που μάλλον θα την ακολουθεί αιώνια.

Και το όνομα αυτής: Κιμ Μπέισινγκερ (επί τω... ελληνικότερω Κιμ Μπάσιντζερ).

Πρωταγωνίστρια της πιο hot ταινίας στην ιστορία του Χόλιγουντ: τις "9 1/2 εβδομάδες". Στο πλευρό του απόλυτου αρσενικού Μίκι Ρουρκ (προ παραμόρφωσης) με μουσική υπόκρουση την θεϊκή φωνή του Τζο Κόκερ. "You can leave your hat on".


Ε, ναι μωρέ. Όταν έχεις δει στα μέσα της δεκαετίας του '80 εκείνη την ταινία, οι σημερινές "50 αποχρώσεις του γκρι" σου μοιάζουν με πληκτικό απογευματινό τσάι στο σπίτι των θείων σου. Ή για να δανειστώ μία αγαπημένη ατάκα του διαδικτύου σαν "ερωτική ταινία επί ΣΥΡΙΖΑ". Η "επί ΠΑΣΟΚ" ήταν αδιαφιλονίκητα πιο...

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr
Follow me on facebook




Comments