Μια διαφήμιση-φωτορομάντζο του 1962 (με πονηρό υπονοούμενο!)

Στο τεύχος του περιοδικού ΕΙΚΟΝΕΣ, με ημερομηνία 25 Μαϊου 1962 που βρήκα πεταμένο στα σκουπίδια, εντόπισα πολλούς "θησαυρούς" που μοιράστηκα μαζί σας ( Καθίσματα για βασιλικούς πωπούς  και Κους κους και παπαράτσι εν έτη 1962).

Κράτησα για το τέλος, τον πιο "πιπεράτο". Την διαφήμιση του αποσμητικού MUM! Με την μορφή φωτορομάντζου

Απομόνωσα την κάθε εικόνα ξεχωριστά, για να μπορέσω να αποκρυπτογραφήσω καλύτερα τα "κρυμμένα μηνύματα" πίσω από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και τις ολιγόλογες λεζάντες. Το "πονηρό υπονοούμενο" κρύβεται στην Εικόνα 5, αλλά για να το πιάσεις, πρέπει να παρατηρήσεις προσεχτικά τις προηγούμενες τέσσερεις.




Εικόνα 1: "Η νόστιμη κυρία στο ασανσέρ νιώθει σίγουρη για την γοητεία της". 



Και γιατί να μην νιώθει; Ντυμένη σικάτα, με κότσο τα μαλλιά της να φανεί η αρχοντιά της, περιμένει πίσω από την τζαμένια πόρτα του ασανσέρ με το μεταλλικό κάγκελο, βέβαιη ότι ο μυστακοφόρος νέος θα πέσει ξερός από την γοητεία της.

Εικόνα 2: "...αλλά οι άλλοι φανερά διαφωνούν".



Στην πράξη, τίποτα δεν πηγαίνει όπως το υπολόγιζε. Ο μυστακοφόρος, μαζί με τους άλλους δύο ατυχείς συνεπιβάτες του ασανσέρ, την κοπανάνε τρέχοντας μόλις ανοίγει η πόρτα του θαλάμου. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν πέσει και οι τρεις ξεροί. Αλλά όχι από την γοητεία της...

Εικόνα 3: "Γιατί εγκαταλείπουν με τόση δυσαρέσκεια το ασανσέρ;".

αναρωτιέται απογοητευμένη η νεαρά, που ποιός ξέρει τι είχε στο μυαλό της μπαίνοντας... 

Εικόνα 4: "Γιατί δεν ήξερε να περιποιηθή σωστά τον ευατό της. Δεν χρησιμοποιούσε MUM! Ενώ τώρα...", 



έρχεται η απάντηση από το υπερπέραν και γίνεται η μεγάλη αποκάλυψη: η μασχάλη ήταν η πηγή του κακού (και όχι μόνο του κακού...). Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν χρησιμοποιούσε MUM! Ενώ τώρα...

Εικόνα 5: "... Τώρα χαίρονται την συντροφιά της!". 



Αυτή είναι η κορύφωση της διαφήμισης- φωτορομάντζο που κρύβει το υπονοούμενο. Ας την δούμε προσεχτικά:

Στοιχείο α: Η νεαρά είναι γραμματέας. (Το γεγονός ότι από χθες έχει τον ίδιο κότσο στο κεφάλι και φοράει τα ίδια ρούχα που προφανώς έχουν ποτίσει από την μυρωδιά της μασχάλης, είναι θέμα μπάτζετ. Μάλλον δεν έβγαινε η παραγωγή για αλλαγές...)

Στοιχείο β: Ο ένας εκ των χθεσινών συνεπιβατών στο ασανσέρ που την έκαναν με ελαφριά από την μπόχα, είναι το αφεντικό της!

Στοιχείο γ: Ο οποίος σήμερα, την ώρα που της υπαγορεύει το κείμενο προς δακτυλογράφηση, την πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής και σκύβει ελαφρά από πάνω της.

Στοιχείο δ: Και "απολαμβάνει την συντροφιά της!". Ποιός; Αυτός! Το αφεντικό! "Απολαμβάνει την συντροφιά" εκείνης. Της ταπεινής γραμματέως. Γιατί; Γιατί φοράει MUM. 

Αυτό είναι το μήνυμα: Με το σωστό αποσμητικό στη μασχάλη, μπορεί να πιάσεις γκόμενο μέχρι και το αφεντικό σου


Εικόνα 6: "Αποσμητικά MUM. Χαίρονται την συντροφιά σας!"

Μαρία Παναγοπούλου
thisismarias.blogspot.gr
Follow me on facebook

Comments